ŞENKÖYLÜLER TARİHİ KÜL SUYU DEFNE SABUNU (1000 GR DÖKME)
ŞENKÖYLÜLER TARİHİ KÜL SUYU DEFNE SABUNU (1000 GR DÖKME)
ŞENKÖYLÜLER TARİHİ KÜL SUYU DEFNE SABUNU (1000 GR DÖKME)

ŞENKÖYLÜLER TARİHİ KÜL SUYU DEFNE SABUNU (1000 GR DÖKME) (3101)

Fiyat : ₺265,00  + KDV
KDV Dahil : ₺318,00

KÜL SUYU DEFNE SABUNU  

Defne sabunu eski zamanlarda sabuncu sodası (kostik) yerine güçlü bir baz olan meşe külü suyu ile üretilmekteydi. İşte Şenköylüler Tarihi Kül Suyu Defne Sabunu bu geleneğin yaşatılmasına öncülük eden bir sabundur. %66 defne yagı %33 zeytinyagı bulunmaktadır

 

Defne meyvesinin yağı, zeytin yağı, kül suyu, kil suyu, kaya tuzu ve su kullanılarak yapılan geleneksel Şenköylüler Tarihi Kül Suyu Defne Sabunlarında hiçbir şekilde sentetik ve boyar madde kullanılmamaktadır. Geleneksel formülüne ve üretim tekniklerine sadık kalınarak üretilen tarihi bir sabundur. 

SABUNLARIMIZ ELLE KESİLDİĞİ İÇİN GRAMAJLARI FARKLILIK GÖSTEREBİLİR. 

Zeytin hasadı ve defne tohumlarının toplanmasıyla başlayan süreçte, önce zeytin ve defne meyvesinin yağları çıkarılır. Sabun pişireceğimiz özel sabun pişirme kazanına yapacağımız sabunun defne oranına uygun oranlarda zeytinyağı ve defne yağı kullanılmaktadır. Diğer sabunlardan farklı olarak Şenköylüler Tarihi Kül Suyu Sabunlarımız'da sabunlaşmayı sağlamak için Meşe Külü ve Killi Toprak suyu kullanılmaktadır.


Sabunlaşma için kullandığımız Kül Suyunun elde edilmesi ve kullanılacak Killi toprağın seçimi sabunun kalitesini etkileyen en önemli parametrelerdir. Sabun yapımında özellikle Meşe ağacından elde ettiğimiz kül kullanılmaktadır ve kül suyu geleneksel usullere riayet edilerek hazırlanmaktadır. Her ağaç külünden sabun olmaz mı? Olur elbet, onlarda bazik özelliktedir sonuçta. Fakat külün içeriğinin sabuna doğrudan nüfuz ettiğini akılda tutmakta yarar var.


Gelelim killi toprağın seçimine; dedelerimiz sabun için en uygun kilin nerede olduğunu yılların deneyimi ile belirlemişler ve bu bilgi birikimi bizlere kadar aktarılmış durumda. Günümüzde, "Kil" kelimesi duyulduğunda sıradan ve tek tip bir toprak türü algılanıyor fakat onlarca kil çeşidi vardır aslında. Geleneğimizde "Kil" yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Pekmez yapımından, sabuna, temizlik maddesi imalatından, ilaç yapımına kadar "Kil" yüz yıllardır bu coğrafyada kullanılmaktadır. Ehil ustalar için sıradan olan kül suyu hazırlanması ve kil seçimi bu yöntemi kullanmamış kişiler için tam bir baş ağrısına dönüşebilmektedir. Bu iş ustalık ve özen ister.


Burada içeriğinde kullandığımız kül ve kil suyunun miktarlarını veremiyoruz. Sabunun pişme süresi yaklaşık dört saattir. İşlemin başlangıcında bir miktar su kazana koyulur ve kaynatılır. Kaynayan bu suyun içine ölçekler yardımıyla kül suyu eklenir. Bunların üzerine zeytinyağının tamamı eklenir ve kaynatılır. Zeytin yağının rengi anında tatlı bir yeşil renge dönüşür, değişik zaman aralıklarıyla içine kül ve kil suyu ilave edilir.


Sabunlaşmaya başlayan zeytinyağı kazanın üstüne doğru kabarmakta ve büyük kabarcıklar çıkarmaya başlamaktadır. Bu aşamada sabunlaşan yağın üzerine serpilerek su dökülür. Burada amaç kazandaki yağın ısısını düşürmek olduğu gibi sabunu da içindeki zararlı maddelerden yıkamaktır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR